Presentació del programa del Festival de Música Polonesa

Després de la visita de la famosa companyia catalana la Fura dels Baus, que va representar “Els trojans” d’Hector Berlioz al Gran Teatre de l’Òpera Nacional de Varsòvia, i les actuacions regulars del conegut gambista Jordi Savall als diversos festivals de música a Polònia, els artistes catalans segueixen despertant admiració i interès. Tanmateix, en els últims anys, la península ha presenciat una gran varietat de propostes culturals procedents de Polònia, com la presentació de l’òpera del Rei Roger de Karol Szymanowski al Gran Teatre del Liceu a Barcelona, amb la posada en escena de Mariusz Treliński.

La bona acollida d’aquests esdeveniments ha impulsat la creació del Festival de Música Polonesa a Catalunya, amb l’objectiu de presentar i promocionar les obres dels compositors polonesos més cèlebres, com Frederic Chopin, Karol Szymanowski i les d’ Andrzej Panufnik, que enguany celebra el centenari del seu naixement.

Aquesta tardor, entre el 17 i el 31 d’octubre, la seva música sonarà a Rubí, Banyoles, El Vendrell i Reus, ciutats i pobles de Catalunya que disposen d’excel•lents instal•lacions i d’un públic tan entusiasta com exigent.

El festival l’inaugurarà̀ el Quartet Lutosławski el divendres 17 d’octubre a l’Auditori del Museu Municipal Castell a Rubí. Al dia següent, la destacada soprano polonesa Iwona Sobotka, oferirà un recital líric junt amb el pianista Ángel Cabrera a l’auditori de l’Ateneu a Banyoles. La culminació del festival serà el concert del 26 d’octubre a l’Auditori Pau Casals de Sant Salvador (El Vendrell), de l’orquestra catalana Camerata XXI, sota la direcció de  Tobias Gossmann. Aquest concert es repetirà al Teatre Fortuny de Reus el 31 d’octubre.

El festival l’organitza l’Associació IDEA amb la subvenció del Ministeri de Cultura i Patrimoni de la República de Polònia i compta amb el patrocini honorífic de S.E Tomasz Arabski, ambaixador de la República de Polònia al Regne d’Espanya.

Més informació sobre el festival i la seva programació es pot consultar a la pàgina web: www.musicapolonesa.cat

Notícia en catalá (.pdf)

Noticia en castellano (.pdf)

0 Comments

Leave a reply

Log in with your credentials

Forgot your details?