Presentació

La segona edició del Festival de Música Polonesa a Catalunya reuneix, una vegada més, a excel·lents solistes i grups de música de cambra.

El festival, que va celebrar la seva primera edició el 2014, pretén donar a conèixer al públic les obres mestres de la música clàssica polonesa, integrant-les amb les grans obres del repertori internacional. Es tracta d’una alternativa musical allunyada de l’habitual de les sales de concert, una presentació d’obres i compositors per ser descoberts pel gran públic.

El Palau de la Música Catalana serà testimoni el proper dia 15 d’octubre, del concert inaugural del Festival a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès amb la participació d’una cantant amb veu angelical, la soprano polonesa Iwona Sobotka. Les seves interpretacions de les cançons de Karol Szymanowski, gravades amb Sir Simon Rattle i City of Birmingham Symphony Orchestra per EMI Clàssics, ja són tota una referència d’aquest gènere.

La sala de concerts de cambra “Petit Palau” rebrà el diumenge, dia 16 d’octubre, a un dels quartets de corda més prestigiosos. Guanyadors del Primer Premi al Concurs Internacional ARD de Munich, arriba a Barcelona l’Apollon Musagète Quartett. Tot un referent a l’escena musical europea, que aconsegueix connectar amb el públic a través de les seves emocionants actuacions.

També participen en aquesta segona edició del Festival de Música Polonesa el pianista Lluís Grané, amb un recital en homenatge al compositor més reconegut polonès Frédéric Chopin a Amer el proper dia 22, i el virtuós violinista polonès Bartek Niziol presentant una vetllada de música de cambra al costat de Spyros Ensemble a Vic el 23 d’octubre. Aquestes dues ciutats es sumen a la cada vegada més llarga llista de espais interessats a acollir concerts d’aquest Festival.

Agraïm la col·laboració de les institucions i entitats que fan possible que gaudim d’aquesta única cita amb la música polonesa.

Log in with your credentials

Forgot your details?